maanantai 9. toukokuuta 2011

Kylvöt ja ruukkukaaos

Kylvin 2.5. ensimmäisen satsin, pussillisen basilikaa. Ensimmäiset sirkkalehdet puskivat mullan läpi alle viikossa. Viikonloppuna hain lisää multaa, jotta pääsin jatkamaan kylvöä. Eilen kylvinkin toisen erän: pensaspapua isoon saviruukkuun, keskipäivänkukkaa ja kalifornian tuliunikkoa pajulaatikoihin.

Ikkunalaudalla on ruuhkaa. Basilikojen kaveriksi pääsi myös puoli pussia salaatinsiemeniä, kunnes tila ikkunalaudalta loppui kesken. Myös pestyt taimiruukut loppuivat. Olen säästänyt edellisten vuosien muoviruukut ja eilen pesinkin niitä tulikuumalla vedellä ja tilkalla käsitiskiainetta.

Operaatio parvekkeen kevätsiivous etenee kylvöjen kanssa käsi kädessä. Hämmästelin muistoa syksystä, kun löysin ruukkujen taakse piiloutuneet koivunlehdet. Herra Tuuli oli varastoinut ne sinne. Tavoitteena on saada parveke pian nautittavaan kuntoon, tällä hetkellä se täyttyy multasäkistä ja ruukuista, jotka hain vihdoin parvekettoman kauden aikaisesta evakosta. Ratkaisu tilaongelmaan saapuu tällä viikolla, kun noudan varastohyllyn ruukkujani kannattelemaan. Kesällä hyllystä muodostunee varsinainen viherseinä tai hotelli pikkukasveilleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti